Blog

Inspiráció
2018.02.02. 08:42:31

Inspiráció

 

Az inspiráció (sugallat, ihlet, késztetés), a lelki és szellemi tett egyik mozgatórugója, ami a kreativitással járó alkotókészség révén innovációt, azaz szakmai fejlesztést, vagy gyakorlatban is megvalósuló újításokat eredményez.

Bővebben

Irány Hollywood!
2018.01.26. 08:59:07

Irány Hollywood!

Nem, nem adjuk fel az asztalos álmainkat, a filmes álmokért, de a youtube csatornára csak készítünk egy-egy filmecskét.

Bővebben

Íróasztal - kékfehér - ledes háttér - (2 videó)
2017.11.20. 20:11:35

Íróasztal - kékfehér - ledes háttér - (2 videó)

A legkritikusabb megrendelőid a családod! :-) Mindig a maximumot kell nyújtani, de itt annál is többet. Igen - igen, ezzel a háttérvilágítással sajnos egy kicsit giccses felé hajlik a történet, de ennek is megvan a magyarázata. :-)

Bővebben

Ácsolt láda készítése 1955-ből (video)
2017.11.14. 18:05:29

Ácsolt láda készítése 1955-ből (video)

Mai kis szösszenetünk apropója, hogy az index hobbiasztalos fórumán feltűnt egy 1955-ös magyar film, melyet meg szeretnék veletek osztani. Egy kicsit kikandikálunk az asztalosságból, no nem messzire, hiszen az ácsok is fával dolgoznak, a szóban forgó láda pedig még bútor is. Szóval az ácsolt ládákról más néven szuszékokról szól e kis film, illetve magáról a láda készítéséről.

Bővebben

Megjelenéseink a világhálón
2017.11.07. 19:44:00

Megjelenéseink a világhálón

Mai világunkban már nem elég csak egy weboldal, vagy az oldalon belüli blog. Ezer és egy módja van annak, hogy kövessetek minket, nézzük meg mi milyen lehetőségeket használunk a mai napon.

Bővebben

Mennyi munka van egy kis polc elkészítésével?
2017.10.18. 09:40:57

Mennyi munka van egy kis polc elkészítésével?

Belegondoltatok már abba, hogy miért drága az asztalos által elkészített bútor? Hogy mennyi munka van egy-egy szép bútordarab mögött? Pár szóban hadd meséljek most erről nektek. És a bejegyzés végén pedig megnézhetitek a kis polc elkészítését is!

Bővebben

A fa szépsége
2017.09.17. 18:57:16

A fa szépsége

A fa szépsége nélkül kopár lenne a világ. Áll a Hobbiasztalos blog fejlécében. És gondolom még itt-ott, hiszen abszolút igaz. Mi több a mai világunk műanyagggal körülvett életterébe már-már kuriózum egy-egy IGAZI FA bútor vagy kiegészítő megjelenése. Én ma csak 3 fényképet hoztam nektek. És hogy mit láttok?  Ez egy celtisz vagy más néven nyugati ostorfa. Gyönyörű színek, gyönyörű mintázat. Ti milyen bútort készítenétek belőle?

Bővebben

Faházépítés
2017.08.31. 13:32:16

Faházépítés

Ma hoztam nektek egy faházat. Egy olyan rusztikus és csodálatos házat, melyben biztosan jól éreznétek magatokat, bár a videó magáról a ház építéséről szól. Arról a hihetetlen munkáról amit egy faház kvázi kézi építése jelent. És arról a csodálatos dologról, amit a család jelent. Velük együtt építve és belakva lesz a házból otthon.

Vigyázzatok mert a videó hosszú, de addiktív. Ha elkezded nem bírod abbahagyni. És ha vége lesz, újra és újra meg akarod nézni..... :-)

Bővebben

#szelektívkukászsáktartóállványprojekt
2017.06.26. 11:15:15

#szelektívkukászsáktartóállványprojekt

Szerintetek van valami köze a szelektív szemétgyűjtésnek az asztalossághoz? Mert szerintünk van. Nem csak azért, mert készítettem egy #szelektívkukászsáktartóállványt, hanem maga az asztalosság illetve annak az az ága, amit itt mi képviselünk.

Bővebben

Vágódeszka készítése
2017.04.06. 14:15:57

Vágódeszka készítése

A konyhában mindenkinek van valamilyen vágódeszkája, manapság már inkább műanyagból. De miért ne lehetne a vágódeszka is egy szépséges használati eszközünk? Lehet, csak sok munka-idő-energia ráfordítást igényel. De vannak jópáran akiket ez nem érdekel és bizony sorra készítik a szebbnél szebb vágódeszkákat fából!

 

Bővebben

Rusztikus virágláda készítése 2. rész. Videóval! :-)
2017.03.13. 08:48:41

Rusztikus virágláda készítése 2. rész. Videóval! :-)

Eljött a a befejezés pillanata, és a Rustica Design Manufaktúra életének első saját "így készült" videója is elkészült. Fogadjátok sok szeretettel, és ne fogjátok vissza magatokat, ha megjegyzésetek támadna a videóval kapcsolatban. Az építő jellegű kritikát is szívesen fogadjuk, de ne mérjétek szűkszavúan a dícséretet se! :-)

Bővebben

Rusztikus virágláda készítése 1. rész
2017.03.08. 14:17:13

Rusztikus virágláda készítése 1. rész

Ezt speciel itthonra készítem, de később ki fogom számolni, mennyibe is kerülne. Ha csak azt nézem, hogy vörösfenyő, és eszméletlen nagy a súlya, akkor már gondolhatjátok: nem lenne olcsó. Viszont évekre, évtizedekre tervezve! :-) De nézzük, hogyan is épül, hátha valaki közületek kedvet kap a megépítéséhez.

Mivel adott a hely, ahova elkészítem e ládát, így a méretei is adottak. Minimum 45 cm, maximum 55 cm széles legyen, magassága kb. térdmagasság, szélessége pedig 100 cm körül legyen.

Stílusban is sok a lehetőség, gondolkodtam akácfa rönkben, vízszintes lécekből végén csapolással készítettben és még sok fajtában, de a sok-sok gondolkodást követően az tetszett meg, ahol az oldalfal függőleges lécekből áll, és van „talpazata és teteje”. Szerintetek ennyi elég egy tervhez?

Bővebben

Rusztikus vagy vidéki?
2017.03.06. 18:17:12

Rusztikus vagy vidéki?

Esetleg antik, vintage? Felmerül ugye bennetek is, hogy melyik mit jelent. Egyszerűsítsük azzal, hogy mind régies stílus? Nos, ez esetben bizony teljes tévúton járunk.

 

Bővebben

Mert nem kezdhetünk a 2. bejegyzéssel
2017.03.01. 18:36:10

Mert nem kezdhetünk a 2. bejegyzéssel

Mit is írhatna, egy blogoláshoz nem értő ember élete első blogbejegyzésébe, és a honlapja indulásakor?

 

Írjon a terveiről? Írjon a honlapról? Vagy írjon a termékekről? Vagy írjon magáról, magunkról, hogy kik is vagyunk?

 

Kattints, és kiderül.

Bővebben