Blog

#szelektívkukászsáktartóállványprojekt
2017.06.26. 11:15:15

#szelektívkukászsáktartóállványprojekt

Szerintetek van valami köze a szelektív szemétgyűjtésnek az asztalossághoz? Mert szerintünk van. Nem csak azért, mert készítettem egy #szelektívkukászsáktartóállványt, hanem maga az asztalosság illetve annak az az ága, amit itt mi képviselünk.

Az asztalos ugye a faanyag legszebb, legegyenesebb, göcs, csomó és betegségmentes részét használja, hasznosítja. Mi a maradékot. Is. Sőt, a már egyszer használt faanyagból is készítünk új termékeket. Felhasználjuk újra, meg újra. Minden anyag amiben fantáziát látunk, azt félrerakjuk, hogy később készüljön belőle valami csoda.

 

Ettől függetlenül azt azért hozzátenném, hogy maradék, hulladék anyag sajnos itt is keletkezik jócskán, de ez a természetes rend, mindössze arra próbálunk vigyázni, hogy ez a hulladék minél kevesebb legyen. Viszont ha már van, akkor nem gázzal fűtünk télen, hanem fával. Mert bizony az is megújuló energiaforrás.

 

E kis kitérő után pedig pár kép a #szelektívkukászsáktartóállványprojekt by rusticadesign-ról! :-)

Az előkészületek:

 

És az elkészült #szelektívkukászsáktartóállvány :-)

 

 

A szemfülesebb olvasóink észrevették már, hogy ez a tároló is 3-4 féle anyagból készült. A cél természetesen itt is az volt, hogy maradék anyagot használjunk fel, azon felül persze, hogy egyszerű és könnyű legyen a szerkezet, de stabilan tartsa a zsákot üresen és teletömve is.  Így van benne táblásított fenyő lap, 5 x 5-ös fenyő stafni, rétegelt lemez, OSB lap, és még a fogantyú is kimaradt anyagból van. Ílyen egy igazi #szelektívkukászsáktartóállványprojekt rustica design módra! :-)