Blog

Gyermekeinkben a jövő
2018.05.25. 22:03:41

Gyermekeinkben a jövő

Mi a baj a mai gyermekekkel? Egyáltalán van velük baj? Vagy esetleng velünk? Ne adj'isten a rendszerrel? De milyen rendszerrel? A gazdasági? A politikai?  A társadalmi? Annyi kérdés van, melyre nem tudjuk a választ, csak azt érezzük, hogy valami nem jó. Valami nem olyan mint a mi, vagy a szüleink fiatalkorában. Mintha minden kicsúszna a kezünk közül. Tényleg kicsúszik?

Mai blogbejegyzésünk apropója egy új youtube filmünk, melynek végén van egy pár mondat tőlem, a gyeremekeinkre vonatkozóan. Ebben csak annyit mondtam, hogy többet kell velük lenni, többet kell velük foglalkozni, többet kell velük játszani, mert igénylik és mert nem lesz rá másik alkalom. Most 5 éves, holnap már nem ennyi lesz! Ez a része még gondolom nem okoz problémát senkinek, tényleg kevés időt töltünk a gyerekeinkkel, ez nem is kérdés. DE! Elég e az a mai világban, hogy több időt szánunk rájuk? Jó e az a gyereknek, ha fél órával több "buksisimogatást" kap? El vannak e kényeztetve a mai gyerekek? És ha nem, akkor miért igen?

Van egy osztály ahova jár 24 gyerek. 1/3-a egyke, minden szart megkapó elkényeztetet nyikhaj. A másik 1/3-nak van testvére, minden megoszlik közöttük, megtanulják a társas együttélés alapszabályait. Viszont nem tudnak kitűnni az osztályban, mert nem jut minden napra nekik új kütyü, nem tudják megvenni mindig a legdivatosabb kiegészítőket, ruhákat (hogy csak a külsőségekről beszéljek) És van a harmadik 1/3-ad, szintén egyke, de otthoni NEVELÉSBEN részesülő gyerekek.

Melyik csoport tagjai fogják (statisztikailag) a legtöbbre vinni az életben. És ne csak az anyagiakra gondoljatok, hanem pl az érzelmi intelligenciára, a társas kapcsolataikra stb....

És itt most befejezem a mai bejegyzésemet, mert azt akartam csak elérni, hogy elgondolkodjatok a mai videónkon. Azon hogy van igazságtartalma annak amit a videóban mondtam, bár korántsem teljeskörű. Gondolatébresztő, vitaindító poszt.......

Ez pedig a videó, melyben a kérdéses rész az utolsó 2-3 perc.